Isı Cam Montaj Talimatları

ISICAM MONTAJINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  1. Doğrama sistemlerine ısıcam montajı , prensipte tasarım ve uygulama sorumluluğunu yüklenen pvc, alüminyum , ahşap ve diğer doğrama firmalarına aittir.
  2. Montaj işlemi TS EN 12488:2016 montaj esasları standardına uygun olarak yapılmalıdır.
  3. Isıcam ünitelerinin kenar bölgelerinin UV ışınlarına açık olacak şekilde kullanılması halinde, silikon dolgulu ürünler kullanılmalıdır. Silikon dolgulu olmayan ürünlerin kenar bölgelerinin UV ışınlarına maruz kalmayacak şekilde montaj edilmesi gerekmektedir.
  4. -30 dereceden düşük, +80 dereceden yüksek cam yüzeyi sıcaklıklarındaki kullanımlara ilişkin ürünler ısıcam garanti kapsamı dışındadır.
  5. Isıcam birleşim yerleri kalıcı ıslaklıktan korunmuş olmalı, cam yuvalarında su tahliye düzeni bulunmalıdır.
  6. Cam yuva genişliği, ısıcam ünitesinin nominal kalınlığı + ünitenin her iki yüzündeki destek ve sızdırmaz dolgu veya fitil kalınlığı + ısıcam ünitelerinde ön görülen kalınlık toleranslarını hesaba katacak şekilde olmalıdır.
  7. Doğrama sistemleri kiriş sehimleri, dilatasyon kaymaları gibi yapı hareketlerinden camı koruyacak şekilde tasarımlanmış olmalıdır.
  8. Pencere profilleri, camdan gelecek tasarım yüklerini yapıya güvenle aktarabilecek ve cam sehimlerinin müsaade edilebilir limitlerin üstüne çıkmasına izin vermeyecek mukavemete sahip olmalıdır.
  9. Isıcam markalı ürünlerin montajı sırasında kullanılan ve ısıcam üniteleri ile temas eden montaj malzemelerinin (sızdırmazlık silikonları, derz dolgu silikonları, montaj silikonları, yapıştırıcılar vb.)ısıcam üretiminde kullanılan birincil (butil) ve ikincil yalıtım macunları ( polisülfid, poliüretan, ısıcam dolgu silikonu ) ile uyum testlerinin yaptırılması montajı yapan firmanın sorumluluğundadır. İlgili uyum testlerinin yapılması için montajı yapacak firmayı/müşteriyi yazılı ve sözlü uyarmak , ihtiyaç duyulan bilgileri aktarmak ise ısıcam üretici firmanın sorumluluğundadır. Isıcam montajı öncesinde ısıcam üretici firmanın montajı yapacak firmayı/müşteriyi yazılı olarak uyarmasına rağmen bu testlerin yaptırılmadığı durumlarda ısıcam ünitelerinin kenarları ile herhangi bir montaj kimyasalının (yapıştırıcı, silikon vb.) teması halinde söz konusu ürünler garanti dışı kalacaktır.
  10. Farklı kimyasal yapıdaki malzemeler bir araya geldiğinde, bilinmeyen reaksiyonlar/tepkiler verebilir. Bu reaksiyonlar/tepkiler ürünlere zarar verebilir. Bu sebeple ısıcamların kapı/pencere arasındaki boşluğa silikon direkt olarak sıkılmaz. Silikonun özellikle cam arasındaki thiacola temas etmemesi gerekir. Isıcamın kapı/pencere içerisine montajı aşağıdaki örnek resimlerde gösterildiği gibi yapılır.
    Kaynak : Türkiye Şişe ve Cam fabrikası A.Ş Franchise Sözleşmesi
    Ek 1 : Tremco İllbruck Uyumluluk Raporu 

PDF DOSYA İÇİN TIKLAYINIZ!